Back to the list

Ți-a fost dor de colțunașii cu brânză de vaci?

Ți-a fost dor de colțunașii cu brânză de vaci? Din 18 martie, colțunașii se întorc la toate magazinele Berezka din România.

Puțină lume știe, chiar colțunașii cu brânză de vaci și unt (și nu clătitele) au fost principalul fel de mâncare al Săptămânii Bra


nzei din Ucraina - cu alte cuvinte, Maslenitza. De atunci s-a născut urarea folosită până în zilele noastre: „să trăiești ca un coltunas în smântână”. Smântâna, de-a lungul întregii istorii a colțunașului, este prietenul și însoțitorul lui, însă umplutura în Săptămâna Brânzei este din brânză de vaci, în vacanțele de vară din vișine, iar în post din cartofi fierți și zdrobiți cu ceapă.

Deci, ce au în comun colțunașii din carne cu cele din brânză?

Răspunsul este evident - aluatul. Și într-un caz și în celălalt acesta se frământă cu făină, ouă, apă și sare. Uneori, gospodinele îi adaugă kefir pentru a-l face mai moale și mai pufos.

Însă diferența este în umplutură.

Carnea tocată din colțunași este pusă crudă, iar umplutura pentru colțunașii din branză sau cartofi este gata chiar înainte de a fi modelată. Și este nevoie de multă voință pentru a nu le mânca pe toate în timp ce frământați și le umpleți cu aluat.

#berezkaromania #gastronomrusesc #berezka #coltunasii #colțunașii #BerezkadinRomânia. Фото из хроники. .

View on Facebook