Back to the list

DE CE VERDE?

Prețiosul caviar negru este obținut din peștii din specia sturionilor, caviarul roșu, mai accesibil cumpărătorilor - din somon.


DE CE VERDE?


De regulă, caviarul negru nu are o culoare absolut neagră, doar caviarul din sevruga are o culoare ” mai neagră decât noaptea”. 


Cel mai apreciat, datorită gustul său exclusivist, este caviarul gri-argintiu din Beluga, având cele mai mari boabe și un gust rafinat. Puțin mai mici sunt boabele de caviar de un bronz închis, cu o aromă ușoară obținute din sturion. Mai mult, fiecare pește deține propria nuanță a caviarului, unică în felul său.

Caviarul de calitate nu are un miros caracteristic de pește iar sarea se adaugă pentru conservare. Boabele de icre au o textura foarte fină iar coaja nu se simte deloc. 


Linguri speciale

Adevărații gurmanzi servesc caviarul cu linguri mici de argint, sidef sau os. Caviarul negru pur și simplu nu se „împrietenește” cu alte meteriale, având un ușor gust metalic neplăcut. 

Pentru a aprecia bogăția gustului acestei luxoase delicatese, este suficientă o singură linguriță. 


Cum servim caviarul? 

Caviarul negru se așează în boluri mici de cristal sau de sticlă, deasupra cuburilor de gheață. 

Caviarul se recomandă a fi servit cu șampanie; de asemenea, această delicatesă se poate servi cu un păhărel de votcă cu gheață. 


De ce atât de scump? 

Este demn de remarcat faptul că producția de caviar din peștele de sturion capturat a fost strict interzisă din anii 2000, astfel încât tot caviarul este la vânzare din peștele crescut în fermele specializate. Dar Sevruga nu este crescută în ferme și de aceea caviar absolut negru nu există în lume. 

Există un mit: cu cât caviarul este mai scump cu atât este mai gustos.. Acest lucru pare a fi adevărat. Cu toate acestea, principalul factor care influențează în mod direct prețul caviarului este timpul de creștere al peștilor care vor produce caviarul. 

Nu vă mirați, căci beluga abia după 18 ani de viață produce primul caviar. 


Este greu de imaginat faptul că proprietarii de crescătorii trebuie să hrănească, să trateze și să protejeze beluga timp de aproape două decenii! Și asta nu este tot. Acest pește intră în perioada de reproducere o dată la patru ani. Deci, se dovedește că profitul din extracția caviarului din fiecare pește este posibil doar o dată la fiecare patru- cinci ani.