Back to the list

Orezul este a doua cea mai cunoscută cultură de cereale din lume

Orezul este a doua cea mai cunoscută cultură de cereale din lume. Astăzi sunt cunoscute mii de soiuri ale acestei cereale, mii de feluri de mâncăruri delicioase, așa că este destul de dificil pentru un gurmand amator să le înțeleagă.

Un mic secret te va


ajuta să simplifici alegerea: e o legătură clară între proprietățile și forma orezului. Cu cât bobul este mai alb și mai scurt, e nevoie de mai multă apă, e mai moale și mai lipicios și se umflă mai mult. Iar bobul mai lung, cu atât este mai dur, mai transparent și în timpul gătitului acesta crește în lungime. În plus, un tip de orez, prelucrat diferit, are gusturi, culori, proprietăți nutriționale diferite și durate diferite de gătit.

În magazinele alimentare din rețeaua noastră vă prezentăm trei soiuri de orez diferite ai companiei Yarmarka din Rusia.

Am decis să le grupăm în acest articol doar după lungimea bobului, însă cum altfel?

Primul - bobul rotund

Acest tip este un produs bine lustruit, bine curățat de coji și coji exterioare de cereale. Au o structură densă, suprafață netedă și practic nu conțin proteine. Astfel de cereale sunt utilizate în mod activ în prepararea supelor, salatelor și deserturilor.

Orezul cu bobul rotund este combinat armonios cu produse din carne și pește, legume și condimente. De asemenea, e minunat pentru un timp minim de preparare a prânzului - procesul de gătit durează aproximativ 15-20 de minute. Este adesea folosit pentru prepararea deserturilor și este, de asemenea, combinat cu produse lactate în alimentele pentru copii.

Al doilea tip - bob lung

Este considerat unul dintre cele mai bune soiuri - atunci când gătești, absoarbe cantitatea necesară de lichid și, de asemenea, rămâne sfărâmicios și nu devine lipicios. Când sunt fierte corect, boabele nu își pierd forma, arată frumos în farfurie și servesc drept garnitură bună. Acest orez merge bine cu carne, pește și legume. Adesea la gătit, se folosește proprietatea orezului de a absorbi mirosurile. Din acest motiv, diverse feluri de condimente și condimente sunt adăugate la felurile de mâncare cu astfel de orez pentru a-i face gustul mai intens.

Și, desigur, favoritul Basmati - foarte lung.

Unul dintre cele mai populare și solicitate soiuri din lume este orezul Basmati cu boburi lungi; adevărații gurmanzi sunt dornici să-l cumpere pentru pilaf și salate. Boabele Basmati sunt de aproximativ patru ori mai lungi decât grosimea lor, crescând de 2 ori în timpul preparării (în timp ce boabele obișnuite cresc doar de 1,5 ori).

Orezul se remarcă prin aroma, gustul și textura plăcută al boabelor și are capacitatea de a absorbi bine grăsimile, rămâne sfărâmicios după gătit, ceea ce îl face ideal pentru adevăratul pilaf.

Basmati este vândut peste tot în lume, dar este cultivat doar în India și Pakistan. Boabele pufoase și uscate nu se lipesc împreună în timpul fierberii și se potrivesc bine cu sosuri și curry. Aburirea, fierberea și coacerea sunt modalități excelente de a preparat acest soi.

Care este tipul de orez preferat în familia ta? Așteptăm comentariile tale.. Фото из хроники. .

View on Facebook