Back to the list

Le serveau atât regii cât și vizitii, nobilii și comuniștii, cercetașii și ...

Le serveau atât regii cât și vizitii, nobilii și comuniștii, cercetașii și actorii. Au fost stropiți cu piper și înmuiați în șampanie roz. Puteau fi însoțiți cu lapte rece sau stropiți cu oțet. În Rusia, conducătorii, regimurile politice și chiar numele


statului s-au schimbat, însă ei au rămas. Să vorbim despre unul dintre principalele feluri de mâncare rusești - COLȚUNAȘII.

Există o legendă

Pe drumul siberian înghețat și acoperit de zăpadă, bătea un vânt năprasnic. Un călător obosit mergea pe drumul sălbatic fie munca îl așteaptă, fie marfă transporta. Astăzi, oricine călătorește se va opri la cel mai apropiat restaurant și va mânca un burger sau crenvurști în aluat însă acum câteva sute de ani, când în Siberia îndepărtată nu existau nici măcar taverne, era inutil să iei pâine, căci ar fi înghețat. Da, și orice călător înfrigurat era dornic de o mâncare caldă.

De aceea s-au inventat colțunașii- ceva ce poți lua cu tine pe drum și găti topind zăpada. Deși inițial au fost concepuți ca un fast-food, pentru cei mai mulți locuitori ai Rusiei, colțunașii au devenit un simbol al bucătăriei tradiționale.

„Oh, bineînțeles că sunt al naibii de delicioase, aceste ghemotoace de aluat fiert umplute cu carne rozalie peste care acești nebuni le stropesc cu oțet. Doar niște nebuni pot stropi aceste bunătăți cu oțet! Sunt mâncate cu lapte, presărate cu piper și înghițite ca un foc magic care îți reînvie într-o clipită sângele..."

Fraerman Reuben, „Câinele sălbatic Dingo sau Povestea primei iubiri”

Tanya Sabaneeva, care servea găluștele cu lapte dulce, locuia în Orientul Îndepărtat. „Proștii” care stropeau colțunașii cu oțet au venit acolo pe acele meleaguri din Moscova.

Colțunașii, după cum bine observați puteau să unească sau să despartă uriașa Rusie: colțunașii se mâncau peste întreg cuprinsul țării însă în moduri diferite. Unii credeau cu tărie că este imposibil să mănânci colțunașii fără supa în care au fiert, alții însă nu concepeau să mănânce colțunașii fără ca aceștia să fiarbă cu câteva foi de dafin. Și, desigur, toți trăiau cu convingerea că, cea mai corectă rețetă cu cei mai gustoși colțunași, sunt ai lor.

Cu toate acestea, nu multe gospodine cunoșteau faptul că iubiții colțunași puteau fi pregățiti și în alte moduri. Acestea le prăjeau în friteuză. Sunt la fel de gustoase și originale și se prepară la fel de rapid ca cei fierți. Colțunașii prăjiți puteau deveni o gustare crocantă,ideală la un pahar de bere și nu numai. Vă puteți surprinde plăcut oaspeții cu originalitatea voastră. Una peste alta, merită încercat!

Tehnologia este simplă - doar așezați colțunașii congelați într-o friteuză și pregătiți-i ca pe niște cartofi prăjiți.

1. Mai întâi trebuie să luați o friteuză. Dacă aveți una, oricare vas adânc va fi potrivit. Turnați uleiul vegetal se toarnă în vasul pentru prăjit (tigaia/vasul trebuie să fie aproape pe jumătate plină) și se încălzește la foc mediu. Pentru a vă asigura că uleiul este încins, puteți arunca în ulei o bucată mică de aluat. Când bule mici acoperă bucata de aluat, puteți trece la pasul următor.

2. Este necesar să scufundați colțunașii cu grijă, pe rând, pentru ca uleiul să nu sară pe suprafețele din afara vasului iar colțunașii să nu se lipească între ele. Este important să nu uitați să-i amestecați periodic și să adăugați ulei dacă nivelul acestuia nu-i acoperă în întregime.

3. În medie, colțunașii se prăjesc timp de 5-10 minute. Odată ce devin aurii, colțunașii sunt gata pentru servit. Rămâne doar să-i așezați frumos pe un platou sau farfurie. La colțunașii prăjiți se potrivește de minune maioneza sau smântâna.

Sfaturi pentru prăjire:

Este mai bine să alegeți colțunașii de dimensiuni mici, pentru copii sau cei umpluți cu carne de pui.

La o temperatură prea ridicată, colțunașii se vor arde rapid, dar în interior carnea va rămâne crudă iar la temperatură scăzută pur și simplu se vor fierbe.

Prăjiți colțunașii până obțineți o culoare aurie, apoi așezați-i pe o sită pentru ca surplusul de ulei să se scurgă. Puteți așeza un șervețel de hârtie pe fundul sitei.. Фото из хроники. .

View on Facebook