Back to the list

La Sarichioi, Amintirile verilor toride în care copiii stingeau setea cu o ...

La Sarichioi, Amintirile verilor toride în care copiii stingeau setea cu o cană mare din minunata licoare a bunicii au rămas iar noi încercam să reînviem minunatele tradiții rusești, păstrate până nu demult.

Bunica mea, văduvă fiind, a avut posibilitatea


de a călători în Rusia, de unde, din dragostea pentru minunata limbă și cântec, a venit cu un patefon și multe, multe discuri, pe care mai apoi le cânta cu nesaț în fața mașinii de cusut Ileana. Ne-a învățat și pe noi să ne iubim limba noastră strămoșească, cântecul și nu în ultimul rând credința.

Ne povestea bunica despre minunata ei călătorie prin stepele Kubanului, unde și-a întâlnit rudele plecate după război, despre acele butoaie mari și galbene de cvas de pe care le întâlneai la fiecare colț de stradă în toate orașele din Rusia. Îti umpleai sticla sau paharul cu cvasul rece, dulce acrișor direct din cisterna galbenă și îti potoleai setea imediat.

Și bunica pregătea cvas în butoiul ce stătea în curte proptit de un vișin.

Punea la macerat pâinea, mai adăuga niște fructe si ieșea o băutură tip bragă. Gustul acestuia se deosebea de cel de bragă prin faptul că nu era atât de acidulat ci ușor acidulat și nu conținea alcool.

Acum, de când a apărut Berezka, fără 2-3 baxuri de cvas nu ajung acasă.Și ce plăcut este să servim cu întreaga familie câte un pahar, două…mă rog, fără număr, de cvas rece sub bolta deasă de struguri.

Text de Natalia Frol

...

#berezkaro #РусскиеПродукты #BerezkaRomania #Romania #RussianStore #ProduseRusesti #MagazinRusesc #kvas. Фото из хроники. .

View on Facebook