Back to the list

Desertul de Paște De Paște, prin tradiție obișnuim să vopsim ouăle, să coa...

Desertul de Paște

De Paște, prin tradiție obișnuim să vopsim ouăle, să coacem cozonacii și pasca din brânză dulce.

Cum să vopsești ouă de Paște este un subiect foarte interesant și necesar, este demn de o analiză atentă, aici însă vom spune puțin despre


brânza dulce de vaci pentru pască . Această pască este unul dintre cele mai importante simboluri a creștinilor ortodocși. Se prepară de obicei sub formă rotundă, în moduri diferite, dar întotdeauna cu dragoste și bucurie, arătând creativitate și imaginație.

Pentru a pregăti pasca, veți avea nevoie de o formă specială pentru pască. Dar, chiar dacă nu o aveți, acesta nu este un motiv pentru a renunța la prepararea desertului. Puteți folosi o găleată mică din plastic, făcând mai multe găuri în partea de jos, o răzătoare fără mâner sau o strecurătoare adâncă. Desigur, forma unui astfel de desert nu va fi clasică, dar acest lucru nu afectează gustul!

Brânză dulce 500 g

smântână 33% 40 g

unt 50 g

zahăr pudră 100 g

ciocolata 80 g

fructe congelate 200-300 g

zahăr 80 g

pectină - 11 g

REȚETĂ DE GĂTIT PAS CU PAS

1

Se toarnă fructele congelate într-o cratiță (vișinele sunt ideale) și se încălzește. Când fructele încep să dea suc, scurgeți-le și amestecați-le cu pectina, amidonul sau gelatina diluată în suc (cel mai important, nu în lichidul fierbinte). Adăugați 80 g zahăr în fructe și fierbeți. Se toarnă soluția preparată de pectină (amidon sau gelatină) și se încălzește fără a fierbe.

Scoateți fructele de pe foc și mărunțiți-le cu un blender sau frecați-le printr-o sită.

2

Ciocolata se mărunțește în bucăți și se topește într-o bain-marie.

3

Bateți zahărul pudră cu unt, adăugați brânza de vaci, dată printr-o sită.

4

Bateți frișca. Adăugați la brânza dulce.

5

Împărțiți masa obținută în două părți aproximativ egale. Amestecați o parte cu piureul de fructe, cealaltă cu ciocolata, în vase separate.

6

Pregătiți forma, puneți o pânză de brânză umedă în interior, așezați masa obținută alternativ, în straturi, nivelând bine și fără a lăsa goluri. Puneți sub o greutate peste noapte.

7

Pasca obținută, o scoateți din formă. Decorați cu fructe sau ciocolată topită și pudră colorată, dacă se dorește.. Фото из хроники. .

View on Facebook