Back to the list

CEL MAI IMPORTANT ESTE INTERIORUL Nimic nu putea fi mai ușor - o bucată de ...

CEL MAI IMPORTANT ESTE INTERIORUL

Nimic nu putea fi mai ușor - o bucată de carne într-un aluat. Însă chiar pelimenii (colțunașii) au fost cei care ne-au scos din încurcătură cel puțin o dată, devenind astfel un subiect de mândrie națională.

ÎNFĂȘURAȚI ȘI


M NCAȚI!

Proporțiile clasice ale umpluturii sunt: 45% carne de vită, 35%carne de miel și 20% carne de porc. Toate acestea pot fi trecute printr-o mașină de tocat carne, dar ceapa și usturoiul trebuiesc tăiate cu cuțitul. În prealabil, trebuie să pregătiți o supă consistentă din carne - în această supă se pot fierbe colțunașii, dându-le un gust deosebit precum și adăuga la umplutura din carne pentru ca aceasta să fie mai suculentă. Ați frământat carnea și de îndată la rece. Carnea tocată rece nu se va lipi de mâini și nu își va păstra finețea.

Pentru aluat veți avea nevoie de făină, ouă și apă rece ca gheața. Și fără niciun fel de mixere...totul se frământă cu mâinile, până când aluatul devine elastic - la apăsare, gaura ar trebui să dispară în 20 de secunde. Aluatul îl puteți lăsa să se odihnească, să întindeți cerculețe subțiri. Puneți mici bucăți de umplutură în centru, apăsând cu degetul și înfășurați aluatul într-o semilună - astfel încât să existe puțin spațiu liber în interior, care va fi apoi ocupat de supa parfumată de carne. Lipiți marginile semilunii și..- pe balcon, în timp ce înghețul și-a pus stăpânirea peste fermecata natură.

Cum se fierb?

În mod tradițional, în apa clocotită și sărată se va adăuga: boabele de piper negru, câteva frunze de dafin, precum și o ceapă sau condimentele preferate. Adăugați apoi colțunașii congelați. Când toți colțunașii se află în apă, începeți să le amestecați activ până când apa începe să fiarbă a doua oară. În acest mod colțunașii nu se vor lipi nici de pereții cratiței și nici între ei. Când apa fierbe din nou, reduceți intensitatea focului și fierbeți colțunașii timp de 8-10 minute, amestecând cu o lingură la fiecare 2-3 minute. Imediat după ce s-au fiert, colțunașii trebuie scoși imediat din apă și așezați pe o farfurie, deoarece aceștia au tendința de a se umfla în apa fierbinte.

Serviți colțunașii cu puțin piper, smântână, maioneză sau muștar..

View on Facebook