Back to the list

Cartofi de post cu ciuperci la cuptor INGREDIENTE: Cartofi 1 kg Ciuperci 40...

Cartofi de post cu ciuperci la cuptor

INGREDIENTE:

Cartofi 1 kg

Ciuperci 400 g

1 Ceapa

2 căței de usturoi

Sare după gust

Piper negru măcinat după gust

Maioneza de post 20 g

Ulei vegetal 5 linguri

Apă 150 ml

INSTRUCȚIUNI DE PREGĂTIRE

1. Curățați cartofii,


ceapa și usturoiul, curățați ciupercile de pieliță, spălați totul bine.

2. Tăiați cartofii în felii și fierbeți în apă cu sare până când sunt fierți la jumătate (opriți după aproximativ 5 minute de la fierberefierbere), scurgeți apa.

3. Tăiați ceapa în jumătăți de inele subțiri și prăjiți-le în ulei vegetal, până se rumenește. Tocați ciupercile dupa bunul plac si adăugați în ceapă. Se condimentează cu sare, piper, se adaugă usturoiul tocat mărunt sau dat prin rozătoare mică. Când ciupercile elimină suc, adăugați maioneza de post, amestecați totul bine și adăugați apă. Fierbeti toate ingredientele inca 2 minute si scoateti-le de pe foc.

4. Luați un vas de sticlă adânc (sau oricare vă place) și întindeți straturile de cartofi și sosul de ciuperci obținut (dacă doriți mai mult sos, adăugați puțină apă sau bulion de cartofi deasupra)

5. Preîncălziți cuptorul la 180-200 de grade și coaceți timp de aproximativ 25-30 de minute.

Poftă bună!

#gastranomrusesc #maionezadepost #berezkaromania #berezka. Фото из хроники. .

View on Facebook