Back to the list

Bună ziua tuturor!

Bună ziua tuturor! Astăzi am decis să gătesc cu voi un aperitiv superb - salata “Scrumbia sub haină-Șuba”.

Principala diferență între salata mea și cea clasică este simplitatea.

Folosesc aproape toate produsele clasice, cu excepția câtorva puncte. Așadar


! Ou fiert, morcovi, sfeclă, cartofi, maioneză, hering (scrumbie). Dar o diferență importantă - îmi place să adaug batoane de crab. Acestea echilibrează perfect gustul oferindu-i salatei acel ceva, datorită dulceței. Acest gust se intensifică în special în combinație cu un hering (scrumbie) ușor sărat, mai ales dacă acesta a fost în saramura din butoi.

Repet, gătesc după propria rețetă și așez straturile după cum îmi place.

Ingrediente:

300 gr cartofi fierți

300 gr hering ușor sărat

3 ouă fierte

300 gr sfeclă fiartă

200 gr maioneză

200 gr bețe de crab

150 gr morcovi fierți

Pe primul strat pun cartofii și doar pe al doilea strat heringul (scrumbia). În acest fel cartofii se îmbibă cu uleiul de hering și își îmbunătățesc gustul. Cartofii pot fi rași sau pisați sub formă de piure cu o furculiță - folosiți oricare dintre variantele care vă avantajează pe dumneavoastră. Am tăiat heringul cu un cuțit.

Vă vând un pont: folosiți o matriță pentru tort, pentru ca salata dumneavoastră la final să fie perfect rotundă iar straturile să nu cadă peste margini.

În al treilea strat am pus morcovul răzuit și abia după așez maioneza peste, astfel încât morcovul să nu se vadă.

Mai departe voi toca mărunt batoanele de crab și le voi acoperi cu maioneză.

Ouă fierte. Separ albușul de gălbenuș și le mărunțesc pe o răzătoare fină și, desigur - acesta este următorul nostru strat!

Următorul strat este sfecla rasă pe o răzătoare grosieră și acopăr cu maioneză.

Ai observat? Nu am folosit multă maioneză, deși majoritatea rețetelor o au între fiecare strat însă mie și familiei mele ne place să ne bucurăm de gustul salatei, nu de cel al maionezei.

Și acum punctul culminant - luăm gălbenușul rămas și îl mărunțim deasupra, fie cu mâinile, fie pe o răzătoare fină.

O puteți mânca imediat după preparare, însă este mai bine să o puneți la frigider pentru câteva ore, ideal ar fi pentru toată noaptea.

Victor Bakurevich. Фото из хроники. .

View on Facebook