Back to the list

„Am fost odată o ciudată Jucărie fără un nume De care în magazine Nimeni nu...

„Am fost odată o ciudată

Jucărie fără un nume

De care în magazine

Nimeni nu se apropia.

Acum sunt Cheburashka,

Fiecare câine mie

Când mă întâlnește

Îmi întinde lăbuțele!"

Faceți cunoștință - acesta este Cheburashka și cuvintele sale din melodia vechiului


desen animat sovietic „Crocodilul Ghena și prietenii săi”, inventată de scriitorul Eduard Uspensky în 1966. Conform subiectului, Cheburashka a fost găsită într-un magazin într-o cutie cu portocale, din acest motiv originea sa este necunoscută. La început, nimeni nu a vrut să fie prieten cu ea, nu au vrut să o lase în magazin sau să o ducă la grădina zoologică, este singură și tristă. Dar în curând Cheburashka găsește un prieten minunat - crocodilul Gena. Împreună, acest cuplu neobișnuit va avea o serie de aventuri uimitoare.

Însăși cuvântul Cheburashka, conform lui Eduard Uspensky, provine de la verbul din limba rusă „cheburahnutsea” („a cădea”).

Astăzi Cheburashka este cunoscută și iubită nu numai în țările fostei URSS, prietenul urecheat este cunoscut în întreaga lume și este o jucărie care unește câteva generații.

În 2004, Cheburashka maro a devenit mascota oficială a echipei olimpice ruse la jocurile de la Atena, la jocurile din 2006 din Torino - alb, la jocurile din 2008 la Beijing - roșu iar la jocurile din 2010 la Vancouver - albastru. În 2008, Muzeul Cheburashka a fost deschis la Moscova, unde printre exponate se află aceeași mașină de scris pe care a fost creată imaginea acestui fermecător animăluț.

Poți procura un Cheburashka moale în rețeaua noastră, ea îi învață pe micii săi prieteni cel mai bun lucru - prietenie sinceră și dorința de a-i ajuta pe ceilalți în rezolvarea problemelor lor. Jocul cu Cheburashka poate fi foarte variat. Copilul poate inventa diferite povești și să improvizeze roluri împreună cu Cheburashka și alte jucării de pluș. Nu întâmplător mulți copii o numesc jucăria urecheată preferata lor, iar adulții își amintesc copilăria cu Cheburashka cu o căldură specială.

...

#berezkaro #РусскиеПродукты #BerezkaRomania #Romania #RussianStore #ProduseRusesti #MagazinRusesc. Фото из хроники. .

View on Facebook